مشخصات فردی و زندگینامه
نام:رحیم
نام خانوادگی:لطیفی
پست الکترونیک:rahim_latifi@yahoo.com
تخصص ها:کلام ، فلسفه

زندگی نامه

مختصری از زندگینامه رحیم لطیفی

 این جانب رحیم لطیفی فرزند مرحوم کریم ، سال1347در خانواده ی مذهبی و تکیه دار متولد شدم. در سال 1363موفق به دریافت دیپلم در رشته تجربی شدم از سال 1363تا 1365دروس آزاد معارف اسلامی را در انجمن های علمی تهران فراگرفتم و  اواخر 1365 دروس حوزوی را در جامعه ی علمیه امیرالمومنین «تهران» آغاز و  به خاطر علاقه و فراغت بال توانستم شش سال را در سه سال فرا بگیرم. سال 1369  به عنوان استاد رشته منطق و ادبیات عرب در تهران تدریس می کردم.ضمن آن به منبرهای تبلیغی هم مشغول بودم.در سال 1369 در امتحانات پذیرشی حوزه علمیه قم پذیرفته و به قم منتقل شدم . سال1373 دروس سطح را به اتمام و مشغول دروس خارج فقه واصو ل و مطالعات فلسفه و کلام شدم. در سال 1375 پس از موفقیت درآزمون و مصاحبه مشغول دروس کلام  و فلسفه اسلامی در موسسه امام صادق (ع) شدم که در سال 1380 با معدل ممتاز فارغ التحصیل شدم  و پس از آن به تدریس و تدوین متون فلسفی کلامی پرداختم

آموزشی: از سال 1369 تا 1375 دروس سطوح را نزد اساتید حجج اسلام آقایان علی محمدی خراسانی، مرحوم پایانی، اعتمادی، نظری، فقیهی، به پایان رسانیدم. از سال 1375 درس خارج فقه را به مدت 12 سال نزد آیت الله مکارم شیرازی و اصول فقه را به مدت 9 سال نزد آیت الله سبحانی فراگرفتم و همزمان (1376 تا 1379) مشغول دروس تخصصی تربیت مربی کودک و نوجوان و تربیت مربی قرآن و  تخصصی فلسفه و کلام اسلامی بودم که سال 1386 موفق به دفاع پایان نامه سطح چهار معادل دکتری با نمره ی بیست شدم.

از سال 1383 تا 1385 موفق به گذرانیدن دوره ی تخصصی مهدویت شدم

 پزوهشی: همزمان از سال 1382 به کارهای پژوهشی زیر نظر استاد آیت الله جعفرسبحانی مشغول شدم که حاصل آن تألیف دانشنامه ی تخصصی کلام اسلامی و کتاب آخرین سفر و کتاب عالم برزخ بود و نیز همزمان (1383) همکاری فعال با مرکز مطالعات و پژوهش های حوزه علمیه قم که حاصل آن پاسخ دهی به ده ها پرسش های اعتقادی رسیده از ایران و جهان بود. همکاری با پژوهش مرکز تخصصی مهدویت، تألیف و چاپ سه عنوان کتاب را در پی داشت که جزء متون درسی رشته ی مهدویت از طرف شورای مدیریت معرفی شد. عمده تألیفات بنده 13 عنوان کتاب تخصصی و عمومی است که 11 عنوان آن چاپ و چاپ مجدد شده است و حدود 75 مقاله است که 60 عنوان آن در مجلات علمی تخصصی و عمومی چاپ شده است. مشروح آن پیوست است.

مدیریت علمی: از سال 1382 تا 1391 مدیریت علمی پرونده های علمی رشته ی منطق و فلسفه و کلام را در مرکز دایرة المعارف علوم عقلی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) دارم که حاصل آن تشکیل 120 پرونده علمی منطق و 400 پرونده علمی فلسفه است.

سال های 1385 تا 1388 در بخش گزینش عمومی و علمی اساتید معارف دانشگاه در دفتر نهاد رهبری مشغول ارزیابی علمی اساتید معارف بودم و به مدت 3 سال با در دست داشتن مجوز رسمی تدریس در دانشگاه های کشور مشغول تدریس بودم.

از سال حدود 1387 با ارائه ی آثار چاپی به امور محققان جامعة المصطفی رسماً همکاری خود را با این نهاد مبارک آغاز کردم. در سال حدود 1384 تدریس منطق و عقاید و سپس کلام قدیم و جدید را در این مرکز آغاز کردم که تا اکنون ادامه دارد.

سال 1387 با دعوت دوستان در گروه فلسفه و کلام، مشغول ارزیابی تحقیقات و پروژه های علمی شدم که سرانجام به همکاری علمی و هیئت علمی دعوت شدم.

تبلیغی: از سال 1375 مشغول فراگیری روش های تبلیغی و تربیت مربی کودک و نوجوان و تربیت مربی قرآن در دفتر تبلیغات اسلامی بودم، که از سال 1377 تا اکنون به مناسبت های مختلف در شهر ها و روستا ها اعزام شده ام و موفق به احداث سه باب خانه ی عالم و تکمیل دو مسجد و یک حسینیه در استان های محروم کشور شدم و طی سه نوبت به عنوان مبلغ نمونه مورد تشویق آن نهاد قرار گرفتم.

تدریسی: سابقه تدریس از 1367 از تهران جامعه علمیه امیر المؤمنین آغاز ودر مدارس علمیه قم و مراکز تخصصی و دانشگاه تا امروز ادامه دارد، مشروح آن پیوست است.

تقدیر و تشویق: در هفته ی پژوهش به عنوان پژوهشگر برتر از طرف دایرة المعارف علوم عقلی برگزیده و از دست استاد آیت آلله مصباح یزدی لوح تقدیر دریافت کردم در روز معلم بهترین استاد از طرف بنیاد تخصصی مهدویت موفق به دریافت جایزه از دست استاد قرائتی شدم.

در کنگره جهانی شیخ طوسی یکی از تألیفاتم به نام امامت و فلسفه خلقت حائز رتبه اول تألیف و دو مقاله ام حائز رتبه برتر شد که از دست آیة الله اعرافی موفق به دریافت جایزه شدم.

 

          در سال 1385 به کنفرانس بین المللی ادیان دعوت شدم که مقاله علمی خود را تحت عنوان شناخت متقابل ادیان، راهبرد صلح جهانی را خواندم و مورد تشویق حاضران قرار گرفت و بعد ها در مجله علمی کوثر معارف شماره 16 تحت عنوان نگاه اسلام ته عهدین و اهل کتاب چاپ شد.

 مسافرت های خارج از کشور:

1)    پاکستان، شهر کویته جهت عزیمت به ایران اسلامی،

2)    عراق، شهر های کربلا، نجف، سامراء و بغداد جهت زیارت و دریافت ویزای تحصیلی،

3)    عربستان، شهر های جده، مدینه و مکه.

4)    دوبی

5)    تایلند

6)    استرلیا

برخی از مستندات و مدارک پیوست است و برخی از آنها در صورت لزوم ارائه می شود.